FORLØB

  • Individuel Terapi

    Jeg tilbyder samtaler i et fortroligt og roligt rum, hvor jeg med min baggrund går ind og hjælper dig/jer med at søge forklaringer og forståelse. Det kan være nødvendigt ikke bare at have et andet menneske at tale fortroligt med, men en som er uddannet i at hjælpe dig med at se dine udfordringer i et nyt lys. Som narrativ psykoterapeut står jeg klar med et trygt og fordomsfrit rum, hvor vi sammen får kortlagt netop den udfordring, du står overfor.

    Sagt af en mand der gået i terapi hos mig:

    “Jeg gik hos Lise i en periode, hvor jeg var i ret dyb krise. Samtalerne var opmuntrende og jeg gik altid fra de hyggelige lokaler med lidt mere styrke, klarsyn og overblik end jeg kom med. Det tog ikke så lang tid, før jeg stod væsentligt sikrere i mig selv og med en meget klarere viden om hvad jeg ville og med nye muligheder for at handle på det.”

  • Parterapi

    Særligt for parterapi: Hvis man vil have større indblik i de dynamikker, der er på spil i ens parforhold og blive bedre til at håndtere eventuelle konflikter, er det altid en god idé at tale med en tredjepart. Det kan gøre det nemmere at sætte ord på udfordringerne, når man taler med en tredjepart og ikke direkte med partneren. Vi taler her om forudfattede meninger om hinanden, og hvordan en travl hverdag måske har skabt manglende lydhørhed for hinanden. Mange par, der kommer til mig, fortæller at terapien er en investering i et lykkeligt parforhold, men det kan også være en en nænsom og respektfuld måde at komme ud af parforholdet på. At tale med en terapeut kan åbne op for andre historier, som partneren ikke har fortalt eller hørt fra den anden, og det skaber en større forståelse for parret imellem.

    Sagt af et par der gåt i terapi hos mig:

    Manden:

    “Lise Formidlede samtalerne godt og fair og ligelidt, og jeg syntes jeg lærte en del mere af mig selv og om Tina, som vi begge kan bruge fremadrettet.”

    Kvinden:

    “VI har været meget glade for samtalerne hos Lise, de har bragt os et andet sted hen, end vi selve ville ha kommet. Lise styr samtalerne på en kærlig fokuseret måde.”

  • Gruppeforløb

    Gruppeforløb: I den narrative tilgang tror vi på, at det at andre bevidner ens historie, kan gøre det mindre skamfuldt og smertefuldt at være i sin egen fortælling. Derfor tilbyder jeg et gruppeforløb for mennesker, der gerne vil dele deres udfordringer og problemstillinger. Jeg matcher mine klienter med andre, der har lignede problemstillinger, for at man derigennem kan dele erfaringer og styrke hinanden. Vi ved, at ensomheden bliver mindre, hvis man oplever, at der er andre, der står over for nogen af de samme problemstillinger som en selv. Eftersom jeg i mange år har arbejdet med vold i familien, har jeg stor erfaring med netop dette emne. Jeg har haft mange gruppeforløb om magt og kontrol, gaslightning, stakling i parforhold og famile.

    Sagt af en af deltagerne i en af mine grupper:

    • “Jeg troede kun det var mig der havde oplevet dette, hvor er det heelende og befriende at ikke være alene”

    • “Jeg har skammet mig så meget før, men at gå i en gruppe og se at det jeg gjordt ikke var underligt eller mærkeligt, har fået jagtet skammen væk.”

    - Holdet vil være minimum 3 og maksimum 6 deltagere

    - Holdet vil være hver fjortende dag og vare 120 min, i alt 6 gange

    - Prisen er 180 kr. per gang

    - Tidspunkterne er enddu ikke fastlagt, så skriv til mig, hvis I mener, det kunne være interessant for jer.

  • Traume Orienteret Yoga, TOY

    Kommende Traume Orienteret Yoga forløb:

    Traumeorienteret yoga er bevægelsesbaseret kropsterapi, der har rødder i yogaens former. Sessionerne består af en række guidede bevægelser i flow. Fokus er at mærke og sanse kroppen, at træffe valg indefra, og derigennem få erfaringer med selv at at have indflydelse på kropslige og følelsesmæssige tilstande. Dette er i modsætning til fornemmelsen af at være fanget af noget uigennemtrængeligt og/eller af tomhed, hvilket ofte er en effekt af stress, angst og traumer.

    Traumeorienteret yoga (TOY) er et enkelt og afprøvet bevægelsessystem, som tager udgangspunkt i den forskningsbaserede traumebehandlingsmetode TCTSY (Traume Center Traume Sensitiv Yoga), udviklet af bl.a. David Emerson og Bessel Van der Kolk, Boston Traumecenter og indført i Danmark under betegnelsen TOY (Traume Orienteret Yoga).

    TOY arbejder med temaer, som forskningen viser er gavnligt for mennesker med et nervesystem der er aktiveret af angst, stress eller chok- / udviklingstraumer og PTSD.

    Hvordan foregår det?

    I TOY arbejder vi blidt under guidning, ind i de dybere lag i nervesystemet. Vi laver bevægelser, der for nogen er kendte yogaformer. Formålet er ikke træning og at gøre bevægelserne rigtigt. Formålet er at sanse sig selv i nuet, træffe valg, gøre effektive handlinger for sig selv og få fornemmelse af rytme i egen krop.

    Vi er i en lille gruppe på 6-12 personer, men opmærksomheden har man indad mod sig selv.

    Efter hver session reflekterer man selv udfra nogle få spørgsmål. Man kan dele erfaringer med gruppen, hvis man vil og man kan lade være. Det er dit eget valg!

    En TOY session tager ca. 55 min efterfulgt af refleksion. Sessionen er opdelt i 4 sektioner:

    · Siddende former på stol

    · Stående former

    · Siddende former på gulvet

    · Liggende former på gulvet

    Påklædning:

    Du behøver ikke yogatøj, men lidt løstsiddende tøj, som du kan bevæge dig i vil være rart. Der er yogamåtter på stedet.

    Sted:

    Yoga baghuset

    Kronprinsessegade 22A,

    København K, 1306

    Pris:

    For alle 8 gange: 1.500,-

    Datoer:

    22. April 2024,

    29. April

    6. Maj,

    13. Maj

    20 Maj,

    27. Maj,

    3. Juni

    10. Juni

    Alle gange kl. 14.30-15.45

    Deltagere:

    6-12 deltagere - Både mænd og kvinder.

    Kroppen husker, hvad psyken glemmer. Jeg tilbyden individuel forløb eller grupper.

    Yoga terapi:

    Der kan blive designet et individuelt forløb efter en intro samtale omkring hvad du har brug for, eller de er mulighed at tilmelde sig på et hold.

    Traume orienteret yoga kan være hjælpsomt i en stressende tilværelse til at “grounde” ned i kroppen, og her begynde at lytte til kroppen igen.

    I TOY, traume orienteret yoga, abejder vi blidt under guidning, ind i de dybere lag i nervesystemet.

    Vi laver bevægelser, der for nogen er kendte yogaformer. Formålet er ikke træning og at gøre bevægelserne rigtigt. Formålet er at sanse sig selv i nuet, træffe valg, gøre effektive handlinger for sig selv og få fornemmelse af rytme i egen krop.

    Sagt af deltagere efter yogaterapi hos mig:

    “At gå til traume yoga hos Lise er bedre end en lang omsorgs samtale, det er så heelende .”

    “At gå til individuel yogaterapi er som en stor varm omsorgsfuld kram”

    “Jeg kan endelig sove igennem på natten, efter jeg startet til Yoga hos dig Lise”

    “Jeg føler jeg ikke haft kontakt med min krop, og at jeg endelig begyndt at kunne føle den igen.”

    Efter jeg lært mig denne type yoga, bruger jeg den inden vigtige møder, eller når jeg er stresset, og den virker hver gang beroligende og gør mig fokuseret. “